Bulkratene opp over 200 prosent

Det er ville tilstander i capesize-segmentet.

Panamax Golden Saguenay - Foto: Golden Ocean
Næringsliv

Baltic Dry-indeksen steg hele 25,41 prosent i uken som gikk. Mandag og tirsdag i denne uken steg indeksen henholdsvis 5,4 og 11,6 prosent. Tirsdagens notering var 4.106. Uken før ble 3.000 brutt.Kinserne er fortsatt sultne på jernmalm, skriver skipsmeglerhuset Pareto Bassøe i sin seneste ukerapport, som ble sluppet fredag. Før denne ukens opptur var capesize-ratene opp hele 212 prosent i forhold til samme tid måneden før. På strekningen fra kontinentet til det fjerne Østen oppnås det nå rater på 90.500 dollar dagen.Snitt T/C-rate i capesize-segmentet steg hele 22.724 dollar på én uke. Også de lengre kontraktene opplever oppsving. Ifølge Pareto Bassøe ble det i forrige uke gjort en ett års-kontrakt med en rate på 40.000 dollar per dag.

Nyheter
Børs