Clint Eastwood, tomme fabrikker og oppsigelser

Her har 800.000 mistet jobben siden år 2000, og enda flere skal det bli. Men ikke alt er bekmørkt i staten der Clint Eastwood har vært gretten gammel gubbe.

General Motors' fabrikk - Foto: CC
Næringsliv

Staten Michigan i USA er en av de som har blitt hardest rammest av finanskrisen. Skjønt, problemene startet et stykke før den tiden, skriver The New York Times onsdag.Siden man feiret inngangen til et nytt årtusen i den amerikanske staten har hele 800.00 jobber blitt borte, noe som tilsvarer 18 prosent av alle arbeidsplassene.Arbeidsledigheten er nå på 12,7 prosent, som er den desidert høyeste i hele USA. Og verre skal det mest sannsynlig bli.Bilgiganten GM, som nylig ble slått konkurs, har nemlig planlagt å stenge åtte fabrikker i Michigan i den nærmeste fremtid.Men det er også foretak som blir startet opp i staten. De siste årene har nemlig filmindustrien inntatt Michigan, og flere storfilmer som The Day the Earth Stood Still og Gran Torino, med Clint Eastwood som gretten gammel gubbe, har blitt filmet her.I den nærmeste fremtid er det ventet at filmindustrien kommer til å skape 3.000 nye jobber i staten.I filmen Gran Torino med Clint Eastwood spiller sistnevnte en kar som har mistet jobben sin på en nedlagt bilfabrikk .

Nyheter
Næringsliv