Faller tank-ratene tilbake?

Forrige uke var det endelig duket for oppgang for tank-ratene. Faller de tilbake denne uken?

Front Commander - Foto: Frontline
Næringsliv

Det har i løpet av helgen blitt sluttet fem stortankere fra Gulfen, og ratene beholder oppgangen fra forrige uke.VLCCen Maersk Nautilus seiler østover med 270.000 tonn råolje og raten her er WS 50, tilsvarende rundt 37.000 dollar per dag.Dette er på linje med hva Bassøe rapporterte i sin ukerapport fra fredag i forrige uke.Alternativt går skipet vestover og da er raten WS 35. Lasting skjer 28. juni, melder befraktningsmeglere.Frontlines enskrogede VLCC Front Duke tar med seg 260.000 tonn råolje til Korea. Raten er WS 45, tilsvarende rundt 30.000 dollar per dag. Lasting her går av stabelen 3. juli.Ytterligere ett skip går østover, til India, med 265.000 tonn råolje, men her er raten ikke oppgitt. Lasting skjer imidlertid 24. juni.De to siste VLCCene går begge til US Gulf med 280.000 tonn råolje. Ratene ligger på WS 35 for begge skipene, mens lasting skjer 24. juni og 4. juli.Frontline-aksjen stiger mandag 1,58 prosent til 176,50 kroner, på en generelt fallende børs. Frontline har nå steget nesten 50 prosent på de tre siste månedene.

Nyheter
Børs