Finner ikke vrakrester fra Air France-flyet

Heller ikke på den femte dagen med intens leting fredag ble det funnet vrakrester fra det savnede Air France-flyet i havet utenfor Brasil.

Air France - Foto: Scanpix
Næringsliv

Selv om enkelte gjenstander ble observert flytende i vannet i leteområdet 1.000 kilometer fra kysten, var ikke noe av det relevant, ifølge general Ramón Cardoso som er sjef for Brasils luftfartskontroll i området. Cardoso sa at været var svært dårlig for letingen, som har pågått siden mandag da flyet ble meldt savnet mens det var på vei fra Rio de Janeiro til Paris med 228 mennesker om bord.To meter høye bølger, regn og dårlig sikt hemmet innsatsen til de til sammen tolv brasilianske og franske flyene og tre marinefartøyene som finkjemmer området. Lavt skydekke hindrer også satellitter i være til nytte. Ingenting av det som er tatt opp eller sett fra skipene, kommer fra Airbus A330-flyet til Air France, selv om brasilianske tjenestemenn er sikre på at enkelte gjenstander de har sett fra fly, stammer fra flyet, blant annet et flysete og kabler.Cardoso sier at havstrømmene i området har skiftet retning, slik at beltet med vrakrester som ble observert tidligere i uka, er spredt utover og delvis borte. Han vedgår at noe av det kan ha sunket til bunns.

Nyheter
Næringsliv