Fortsatt store tap i tank

Tankratene holder seg på svært lave nivåer, langt under Frontlines break even-nivåer.

Oriental Venture - Foto: Finansavisen
Næringsliv

Tankratene tok seg betraktelig opp i uken som gikk, men tankrederne taper fortsatt store penger.- Rederne har fortsatt ryggen mot veggen, spesielt etter den seneste oppgangen i bunkersprisene, og har brukt den seneste uken til å hente inn noe av det tapte, skriver skipsmeglerhuset Bassøe i sin siste ukerapport, som ble sluppet fredag kveld.Ifølge ukerapporten fikk moderne VLCC-er fra Gulfen til Korea fredag ettermiddag rater på worldscale (WS) 37,5, som er opp 7,5 WS-poeng i forhold til foregående uke. Det tilsvarer en inntjening på 19.425 dollar, mot 8.776 dollar per dag uken før.Moderne VLCC-er til Europa fikk WS 26, som var opp 3,5 WS-poeng i forhold til forrige rapport. Det tilsvarer en inntjening på bare 7.439 dollar, mot ekstremt lave 1.460 dollar per dag i foregående uke.Ratene fra Vest-Afrika til US Gulf var på WS 30, mot WS 32,5 uken før. Den daglige inntjeningen var på 4.790 dollar per dag, ned fra 10.474 dollar i foregående uke.Suezmax-er fra Vest-Afrika til Philadelphia fikk en rate på WS 47,5, som var opp 2,5 WS-poeng i forhold til uken før. Inntjeningen var på 11.166 dollar per dag, mot 10.195 dollar dagen uken før.Suezmax-ratene fra Svartehavet (Novorossisk) til Italia (Augusta) var på WS 50, ned 5 WS-poeng, noe som betyr at den daglige inntjeningen nå er på 10.132 dollar, mot 15.535 dollar uken før.John Fredriksens Frontlines breakeven-nivåer for VLCC-ene og suezmax-ene er henholdsvis 32.400 og 25.300 dollar.

Nyheter
Børs