Hva skjer med prisene?

Hvilke pristall kan vi vente onsdag? Her er økonomenes spådommer.

Foto: Finansavisen
Næringsliv

Åtte økonomer TDN Finans har vært i kontakt med tro kjerneinflasjonen (KPIJAE) vil ha steget med 0,1 prosent fra midten av april til midten av mai. Det tilsvarer en oppgang på 2,7 prosent på årsbasis.I april steg KPIJAE med 2,7 prosent på årsbasis.Samlet inflasjon ventes å være uendret på månedsbasis, mens årstakten anslås til 2,8 prosent, melder nyhetsbyrået.Det er fortsatt effektene av den svake kronekursen høsten 2008 som holder prisveksten oppe.- Vi tror vi vil se noe av det samme som vi har sett de seneste månedene, at innenlandsk inflasjon faller, mens den importerte stiger på grunn av lag-effekter av den svake kronen, sier makroøkonom Shakeb Syed i Handelsbanken Capital Markets til TDN Finans.Konsumprisveksten for mai offentliggjøres onsdag 10. juni klokken 10:00.

Nyheter
Næringsliv