Fortsatt brød og vann på Tromsdal

Christer Tromsdal fengslet på nytt. Oppdatert med Tromsdals forsvarers reaksjon (Oppdatert k. 22:11).

Christer Tromsdal - Foto: Scanpix
Næringsliv

Christer Tromsdal ble fredag varetektsfengslet i tre nye uker i Oslo tingrett. I tillegg til siktelsen om bedrageri, er han også siktet for nytt forhold. Det var siktelsen for dette nye forholdet som var grunnlaget for den videre varetekten.Tromsdal ble først fengslet i slutten av februar. Han er siktet for å ha medvirket til å svindle to norske banker for til sammen 14,1 millioner kroner og forsøk på svindel av ytterligere to banker for over 13 millioner kroner. Kjøp og salg av to hoteller i Sverige står sentralt i etterforskningen.Mens Økokrim har etterforsket denne saken, er 40-åringen også blitt anmeldt for nok et forholdt. Førstestatsadvokat Geir Kavlie har ansvaret både for bedragerisaken og denne nye saken. Fengslingsmøtet fredag gikk bak lukkede dører på grunn av de sensitive opplysningene i saken, og det er lite Kavlie kan si.- Vi synes det var nødvendig og riktig at han fortsatt skal holdes i varetekt. Det er nødvendig for den videre etterforskningen, sier Kavlie til NTB.Varetektsperioden går ut 24. juni. Tromsdal er også ilagt brev- og besøkskontroll i hele perioden. Kavlie er ikke sikker på om det vil bli aktuelt å be om videre fengsling etter denne datoen.- Vi er uenige i kjennelsen om fengsling og vil anke den. Vi oppfatter den som aldeles uforsvarlig og uholdbar, sier advokat Nicolai V. Skjerdal som forsvarer Tromsdal, til NTB.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv