Knakende gode nyheter fra eurosonen

En fersk oversikt viser at den såkalte ZEW-indeksen for eurosonen steg langt mer enn eksperter hadde trodd på forhånd.

Foto: HegnarOnline
Næringsliv

Ferske tall viser at ZEW-indeksen i eurosonen tok seg opp til 42,7 i juni fra 28,5 måneden før.Eksperter hadde på forhånd trodd på en indeks på 34,0 poeng, melder Bloomberg.Indeksen blir til ved at rundt 350 investorer og analytikere blir spurt om utsiktene for økonomien i eurosonen det nærmeste halvåret.ZEW-indeksen i Tyskland steg til 44,8 i juni fra 31,1 måneden før. Her var det ventet at indeksen skulle stige til 35,0 poeng.Oslo Børs foretok et hopp da de nye verdiene for de to indeksene ble kjent.Samtidig var konsumprisindeksen for ØMU-landene uendret på årsbasis i mai. På månedsbasis var indeksen opp 0,1 prosent.Kjerneinflasjonen var opp 1,5 prosent.

Nyheter
Næringsliv