Medietopper vil ta betalt for nettnyheter

Blir nettaviser snart betalaviser?

Næringsliv

Det er et tydelig stemningsskifte blant norske medieledere i synet på betalingsvilje på nett. Over 50 prosent tror nå at det vil være mulig å ta seg betalt for nyheter av allmenn interesse. Dette er stikk i strid med hva som er kommet frem tidligere. Mange mener at gratisepoken snart tar slutt. Mediemogulen Rupert Murdoch er blant dem, og altså i samme kategori som flertallet av norske medieledere, skriver Mediebedriftenes Landsforening i en melding.En undersøkelse gjennomført i Trondheim 11. juni, viser et klart skift i holdningene.Norske medieledere har i undersøkelsen svart at abonnement er den beste måten å få inntekter på, med mikrobetaling som en god nummer to, mens betaling for teaser/deler av innhold kommer på tredje plass.- Den endrede i oppfatningen vedrørende betalingsvilje viser den tydelige sammenhengen mellom det jordskjelvet mediebransjen opplever nå med store strukturelle endringer, annonsesvikt, synkende lesetall i papiraviser, og dermed stor inntektssvikt, sier adm. direktør Arvid Sand i MBL i en kommentar.

Nyheter
Næringsliv