Nortura ber om lån fra bøndene

Matprodusenten Nortura ber norske bønder om et usikret lån på 400 millioner kroner.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Kjøtt- og eggprodusenten tapte 250 millioner kroner i løpet av årets første fire måneder, og er i så store økonomiske vanskeligheter at det er brudd med bankenes lånebetingelser. Onsdag varslet samvirket, som er eid av 28.000 bønder, at de skal kutte kostnadene med 25 til 30 prosent. Men bedriften trenger også mer kapital.- Vi er avhengig av å få inn mer kapital. Vi har mange lån som forfaller, de må fornyes. Råvareprisene til bøndene blir kuttet uansett. I tillegg kan eierne få lov til å bidra med deler av den kapitalen som må fornyes gjennom et ansvarlig obligasjonslån på opptil 400 millioner kroner til en hyggelig rente, sier konsernsjef Geir Olav Opheim til Dagens Næringsliv.Ifølge avisen vil lånet fra bøndene være usikret, det vil si at det stiller bak bankene i sikkerhet i tilfelle en konkurs. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv