Pessimisme foran flyutstillingen i Paris

Fagfolk fra internasjonal luftfart har nok å drøfte, når de fra mandag samles på den store flyutstillingen i Paris.

Foto: Airbus
Næringsliv

Passasjertallene stuper og den tragiske ulykken med et Air France-fly utenfor Brasil demper også stemningen.Paris-utstillingen, som åpnes mandag, feirer i år sitt hundreårsjubileum. Under utstillingen for to år siden kunngjorde verdens to ledende flyfabrikker, europeiske Airbus og amerikanske Boeing, rundt 800 nye bestillinger - men det var før nedgangstidene satte inn.- Jeg venter ingen kunngjøringer om store bestillinger neste uke, sier analytikeren Chris Yates fra forlaget Jane's, som utgir fagbøker om fly. - Tilstandene i bransjen er høyst usikre, og det vil de være til de globale nedgangstidene er over, framholder han.Arrangørene har fått påmelding fra rundt 2.000 utstillere og venter om lag 300.000 besøkende - omtrent like mange som ved den forrige utstillingen i 2007. Men Air France-katastrofen 1. juni, der 228 mennesker mistet livet, vil sette sitt preg på arrangementet.Denne ulykken bidro enda mer til pessimismen i luftfarten, der bransjeorganisasjonen IATA har spådd en nedgang i det samlede passasjertallet på 8,0 prosent i år. Flyfrakten ventes å gå tilbake med 17 prosent i volum. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv