PPI opp 6,5 prosent på bare én månd

Produsentprisindeksen (PPI) steg med hele 6,5 prosent fra april til mai.

Foto: iStockphoto
Næringsliv

Etter tre måneder med fall gikk produsentprisindeksen (PPI) opp fra april til mai. Den relativt kraftige økningen kom blant annet av høyere priser på råolje og raffinerte oljeprodukter. Prisene innenfor utvinning av råolje og naturgass gikk opp med 10,5 prosent, mens prisene på raffinerte oljeprodukter steg med 13,7 prosent.En annen næring med økte priser var produksjon av ikke-jernholdige metaller. Her steg prisene med 2,4 prosent - den første prisoppgangen på åtte måneder. Dyrere nikkel var blant de viktigste bidragene til økningen.Til tross for den siste månedens oppgang har produsentprisindeksen falt med 2,9 prosent siden mai i fjor.Les mer hos SSB

Nyheter
Næringsliv