Prisene stiger mer enn ventet

Den harmoniserte konsumprisindeksen i Storbritannia steg 0,6 prosent på månedsbasis i mai. Det var mer enn man hadde trodd på forhånd.

Big Ben - Foto: Leif Berge / Statoil
Næringsliv

Den harmoniserte konsumprisindeksen i Storbritannia steg 0,6 prosent på månedsbasis i mai. Det var mer enn man hadde trodd på forhånd.Det var nemlig ventet at skulle stige 0,3 prosent på månedsbasis.På årsbasis steg prisene med 2,2 prosent, mens det her var ventet en økning på 2,0 prosent, opplyser Bloomberg tirsdag.Forrige måned styrket konsumprisindeksen seg med 0,2 prosent på månedsbasis og med 2,3 prosent på årsbasis.Kjerneinflasjonen tok seg opp 1,6 prosent på årsbasis, mot ventet 1,5 prosent.Den generelle konsumprisindeksen (RPI) steg 0,6 prosent månedsbasis og var ned 1,1 prosent på årsbasis.Analytikerne hadde på forhånd ventet en oppgang på 0,2 prosent på månedsbasis og en nedgang på 1,5 prosent på årsbasis, heter det fra TDN Finans.Den underliggende inflasjonen, inflasjonen eksklusive betalinger til boliglån, steg 1,6 prosent på årsbasis. Det var på forhånd ventet en oppgang på 1,3 prosent på årsbasis, veksten var 1,7 prosent i foregående måned.

Nyheter
Næringsliv