Prishopp gir Hydro-rally

Holder prisutviklingen ut handledagen blir ukens oppgang i aluminiumsprisen den største på 21 år!

Norsk Hydro ved Slovalco i Slovakia - Produksjon av primær-aluminium - Foto: Selskapet
Næringsliv

Aluminiumsprisene stiger fredag. Ifølge TDN Finans fikk de et ekstra løft etter at den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten viste seg å være langt sterkere enn ventet.Dersom prisutviklingen holder seg ut handledagen, blir ukens oppgang i aluminiumsprisen den største på 21 år.Prisoppgangen skyldes primært utviklingen i lagertallene. Disse antyder at etterspørselen etter metallet er i ferd med å ta seg noe opp.Aluminiumsprisen stiger 0,4 prosent til 1.590 dollar per tonn i ettermiddag.Hydro-aksjen stiger 5,5 prosent til 36,55 kroner. Ukeavkastningen er på 8,5 prosent.

Nyheter
Børs