Svekket tillit til næringslivet etter finanskrisen

Mistroen til næringslivet har økt i kjølvannet av finanskrisen. Halvparten av de spurte mener den privat sektoren er korrupt.

Foto: iStockPhoto
Næringsliv

Det melder organisasjonen Transparency International onsdag. En ny spørreundersøkelse fra organisasjonen viser at 53 prosent av de spurte på verdensbasis mener privat sektor er korrupt, mot 45 prosent i 2004.- Folk er blitt mer nøkterne etter finanskrisen, som var drevet fram av svake reguleringer og mangel på ansvarlighet i næringslivet, sier Huguette Labelle, leder i Transparency International.Mer enn halvparten av de spurte tror private selskaper bruker bestikkelser for å påvirke politikere og offentlige tjenestemenn.Flere enn én av ti spurte sier de har betalt bestikkelser i løpet av det siste året. Det er politiet som mottar flest bestikkelser.Mer enn 73.000 personer fra 69 land og territorier deltar i Transparency Internationals globale korrupsjonsbarometer. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv