Telenor fester blikket på russisk høyesterett

Telenors anke i VimpelCom-saken skal etter planen behandles onsdag.

Næringsliv

Det norske selskapet regner med tap, og ser først og fremst fram til å få saken overført til høyesterett i Moskva.Saken skal avgjøres i ankedomstolen i Tjumen i Vest-Sibir. Saken skulle egentlig vært avgjort 26. mai, men ble den gang utsatt.Behandlingen er Telenors nest siste sjanse for å nå fram i rettsvesenet. Skulle Telenor tape, er neste stopp Høyesterett i Moskva. Der mener Telenor at de uansett har «mye mer å fare med» enn i Vest-Sibir.- Det er bedre å tape enn at saken utsettes enda en gang. Vi må være realistiske. Historien viser at Alfa aldri har tapt en rettssak i Sibir, og det har vært mange. Vi vil for all del bli ferdig med Sibir og få saken over til Moskva, sier Telenors informasjonssjef i Russland, Anna Ivanova Galitsina, til Dagens Næringsliv.Alfa-gruppen er den største aksjonæren i det russiske mobilselskapet VimpelCom. Telenor er overbevist om at miniaksjonæren Farimex, som er registrert på De britiske jomfruøyene og som eier 0,002 prosent av VimpelCom, kun er et stråselskap for Alfa.

Nyheter
Børs