Toppen er nådd

På ett år har høyrisikoselskaper gått konkurs, restrukturert eller misligholdt gjeld verdt 33 milliarder kroner. Det kommer flere, men toppen kan være nær skal vi tro ekspertene.

Foto: Are T. Samsonsen, Akam.no
Næringsliv

Økningen av selskaper som har gjennomgått en restrukturering det siste året har vokst i et rekordraskt tempo. Siden juni i fjor har anslagsvis 45 selskaper i det norske markedet for kredittobligasjoner enten blitt restrukturert, misligholdt sine forpliktelser eller gått konkurs, skriver Finansavisen lørdag.Dette har påvirket gjeld med en pålydende verdi på 33 milliarder kroner. Man kan fortsatt vente seg en økning i dette tallet, men situasjonen kan være i ferd med å snu.- Toppen av restruktureringsbølgen er sannsynligvis nå, sier sjefen for structured finance & fixed income i Arctic Securities, Anders Eide til avisen.Preben Stray i DnB NOR Markets tror restruktureringstoppen kan være nær.- Det er vanskelig å spå når toppen kommer. Jeg tror at det vil komme flere, men jeg tror samtidig at mange refinansierte eller sikret seg likviditet i løpet av 2008. Når toppen nåes, eller om den allerede har vært, avhenger av hvordan makrobildet og de enkelte selskapers resultater utvikler seg i tiden som kommer, sier Stray. Han uttaler seg i denne sammenheng om både bank- og obligasjonsgjeld.

Nyheter
Næringsliv