Verdens rikeste om finanskrisens slutt

Når verdens rikeste kommer til Norge, ville "alle" vite når denne krisen tar slutt.

Bill Gates - Foto: Scanpix
Næringsliv

Finanskrisen har nådd bunnen. Om ett eller to år er den over, tror Microsoft-gründer Bill Gates.Ledsaget av fru Melinda, kom USAs rikeste mann, Bill Gates, lett slentrende med hendene dypt plantet i lommene til lunsjmøte med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og fru Ingrid Schulerud i Operaen onsdag.Kapitalisten Gates og sosialdemokraten Stoltenberg jobber pragmatisk mot samme mål. Gates er fortsatt styreformann i selskapet han startet, men vier nå mesteparten av tiden sin på arbeidet med den veldedige stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som ble stiftet for åtte år siden. Stiftelsen har i dag 600 ansatte og gir bort over 2 milliarder dollar i åretMålet med stiftelsens arbeid er verdensomspennende: Å forbedre grunnleggende helsetjenester og redusere ekstrem fattigdom overalt i verden. Norge og Gates-paret har forpliktet seg til å støtte Den Globale Alliansen for Vaksiner og Immunisering (GAVI) med henholdsvis vis 9,5 milliarder kroner og drøyt 6 milliarder kroner fram til 2015.

Nyheter
Næringsliv