Vil stille Farouk Abdulhak for retten i Jemen

Farouk Abdulhak, som er siktet for å ha drept norske Martine Vik Magnussen i London, kan bli stilt for retten i sitt hjemland Jemen. Martines familie avgjør om det blir dødsstraff.

Martine Vik Magnussen og Farouk Abdulhak - Foto: Scanpix
Næringsliv

Britisk politi er sikre på at rikmannssønnen Farouk Abdulhak (21) sto bak drapet på Asker-jenta Martine Vik Magnussen (23) i London i mars i fjor. Jemenittiske myndigheter vil ikke utlevere Abdulhak til Storbritannia, men vil i stedet stille ham for retten i hjemlandet. Så langt har dette vært uaktuelt siden Jemen ikke har kunnet garantere at Abdulhak ikke fikk dødsstraff. Nå kan Martines familie ha løsningen på denne floken.- Det finnes ingen garanti for at han ikke får dødsstraff, men for at dødsstraff skal effektueres, krever jemenittisk lov at offerets familie ber om det. Skjer ikke dette, blir ikke dødsstraffen iverksatt, sier Jemens utenriksminister Abu Bakr al-Qurbi til TV 2.Utenriksministeren garanterer at Abdulhak ikke blir straffet med døden om det ikke foreligger noen slik begjæring. - Ingen begjæring, ingen dødsstraff, sier al-Qurbi.Dermed er det opp til familien og britiske myndigheter om det skal reises sak i Jemen. - Vi vil at de rette britiske instansene og familien til jenta som er offeret raskt tar de riktige avgjørelsene, sier Jemens utenriksminister til TV 2.

Nyheter
Næringsliv