- Air France-flyet var helt da det styrtet

Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet 1. juni, gikk ikke i oppløsning før det traff vannet. Terror utelukkes også (oppdatert 18.14).

Air France - Foto: Scanpix
Næringsliv

Dette ifølge en ny granskningsrapport.- Flyet ble ikke ødelagt mens det var i lufta, sa Alain Bouillard i den franske flyhavarikommisjonen BEA torsdag.Etter ulykken verserte det flere teorier om at flyet hadde eksplodert eller gått i oppløsning i lufta før det styrtet.- Det ser ut som om flyet har truffet vannet med undersiden av flykroppen, sa Bouillard da granskningsrapporten ble lagt fram.Verken ferdskriveren eller taleregistratoren, som kan gi svar på ulykkesårsaken, er funnet. Letingen etter disse fortsetter.- Ikke terrorRapporten sier også at ulykken neppe skyldtes en bombeeksplosjon eller annen terror. Men for øvrig er det fortsatt uklart hvorfor en fransk Airbus A330 styrtet i Atlanterhavet.Fartsmålere som ikke fungerte som de skulle, kan ha medvirket til at et Air France-fly styrtet i Atlanterhavet 1. juni. Men defekte målere var ikke hovedårsaken til ulykken der alle om bord på Air Frances rute 447 mistet livet, heter det i en ny granskningsrapport.Alle de 228 om bord mistet livet da Air France flight 447 fra Rio de Janeiro til Paris styrtet i Atlanterhavet forrige måned. Havariet er det verste i fransk luftfartshistorie. (©NTB)