Demonstranter stoppet flyavgang

Sinte og fortvilte demonstranter blokkerte onsdag avgangen til et Yemenia-fly fra flyplassen Charles de Gaulle utenfor Paris.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Demonstrantene anklaget flyselskapet for å bruke utrygge fly på ruten fra Paris via Jemens hovedstad Sana til Komorene, etter flystyrten tirsdag, som kan ha kostet 152 mennesker livet.Ulykkesflyet, et Airbus A310-fly, hadde i 2007 blitt nektet landing på fransk jord av franske luftfartsmyndigheter, etter at de hadde oppdaget flere feil og mangler.Regjeringen på Komorene anklager nå Frankrike for å ha holdt tilbake informasjonen om at de anså flyet som utrygt.- Frankrike skulle informert oss om alle problemene dette flyet har hatt. Det ville vært mye enklere om Frankrike hadde gitt oss en liste med de Airbus-flyene som ikke burde vært i lufta, sier visepresident på Komorene Idi Nadhoim.Yemenias avgang fra Paris onsdag ble på grunn av demonstrasjonene til slutt flyttet til en annen terminal. Det ble samtidig avgjort at flyet, en Airbus A330, skulle ta passasjerene helt til Komorene. Tirsdag byttet passasjerene fly i Sana til det langt eldre A310-flyet. (©NTB)