- Den verste resesjonen er over

Men før vendepunktet kommer vil 3,2 millioner briter være arbeidsledige.

Big Ben - Foto: Leif Berge / Statoil
Næringsliv

De verste økonomiske nedgangstidene kan være over for britene, mener næringslivsgruppen British Chambers of Commerce (BCC). Men det er for tidlig å snakke om en oppgang, advarer gruppen.For fortsatt er det et stykke igjen til vendepunktet, og før man kommer dit vil arbeidsledigheten ha steget ytterligere. Innen midten av neste år vil 3,2 millioner briter være uten jobb, advarte BCC tirsdag.- Den verste fasen av resesjonen er over, men fortsatt trekker sterke krefter ned i alle sektorer av økonomien og i alle landsdeler. Derfor er det for tidlig å snakke om en virkelig bedring, mener gruppen ifølge avisen Financial Times.BCCs generaldirektør David Frost ber politikerne sørge for at næringslivet får de nødvendige betingelsene for å skape ny vekst, melder BBC.- Hele økonomien vår er avhengig av tillit, sier Frost.Det betyr ifølge BCC-sjefen at de ansvarlige politikerne må gi næringslivet frihet og fleksibilitet nok til å utnytte de positive tendensene. Derfor mener han også at en plan om å øke arbeidsgiveravgiften fra 2011 må legges til side. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv