Enorm økning i konkurser

Finnmark er fylket som har hatt den største prosentvise økningen i konkurser første halvår.

Foto: iStockphoto
Næringsliv

Hittil i år har 2.784 personer og selskaper blitt slått konkurs. Det er over 70 prosent mer enn på samme tid i fjor.Finnmark er fylket som har hatt den største prosentvise økningen i konkurser første halvår. Antall konkurser har økt med over 170 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Brønnøysundregistrene.Oslo har hatt nesten 450 konkurser, og er det fylket som har det største antallet konkurser hittil i år.Antall tvangsavviklinger for samme periode, har økt med rundt 20 prosent, til 920 tilfeller.Bygg og anlegg er den næringen som har hatt flest konkurser. I denne sektoren har det vært totalt 204 konkurser.- Tendensen med et stigende antall konkurser og tvangsavviklinger fortsetter, men vi ser også at økningen er lavere enn det vi så i mars, sier avdelingsdirektør i Løsøreavdelingen, Eirik Kristiansen. (©NTB)