Madoffs kone kastet ut av leiligheten

Myndighetene i New York tok torsdag beslag i luksusleiligheten til storsvindleren Bernie Madoff. Konen Ruth måtte flytte.

Bernard Madoff - Foto: Scanpix
Næringsliv

En talsmann for politiet sa at Ruth Madoff var til stede i leiligheten på Manhattans East Side da de kom for å overta både den og alt innboet.Hun ba om å få ta med seg en pelskåpe, men fikk nei og forlot leiligheten bare med en liten veske. Det er ikke kjent hvor hun nå skal bo.Madoff ble mandag dømt til 150 års fengsel for å ha stått bak det største bedrageriet i Wall Streets historie.Leiligheten antas å være verdt rundt 45 millioner kroner, og i innboet inngår et Steinway-piano til en antatt verdi av over 250.000 kroner, klokker, lamper og lampetter til en verdi av vel 10 millioner kroner, og malerier, trykk og fotografier til over 9 millioner.Pengene som kommer inn fra salget av leiligheten og innboet går til å rekompensere tusener av mennesker som ble svindlet av Madoff.Foruten leiligheten i New York er det også tatt beslag i en eiendom til 70 millioner kroner i Florida og en eiendom til 20 millioner kroner på Long Island. Han hadde også en eiendom og en yacht i Sør-Frankrike.Madoffs 67 år gamle kone gikk i forrige måned med på å gi fra seg all sin personlige formue og eiendeler mot et løfte om at myndighetene lar henne beholde 2,5 millioner dollar (16 millioner kroner). (©NTB)