Marginen koker bort for kjendiskokk

Fortjenesten for Hell's Kitchen-kokk Gordon Ramsays restauranter i Storbritannia har stupt med 90 prosent.

Foto: iStockphoto
Næringsliv

Årsaken er ikke så mye den britiske kjendiskokkens brutale munnbruk som de generelle nedgangstidene.De ferskeste regnskapene fra restaurantkonsernet viser at Ramsay og hans svigerfar og partner Chris Hutcheson har måttet pumpe fem millioner pund eller 52,5 millioner kroner inn i kjeden. Fortjenesten sank fra vel tre millioner pund i 2007 til 383.325 pund i fjor.Ramsay, kjent fra fjernsynsserien «Hell's Kitchen» legger mye av skylden for tilbakeslaget på den globale økonomiske krisen. Når tidene er dårlige, bruker folk mindre penger på restaurant, sier han.Han innrømmer samtidig at han har vært for ivrig til å utvide virksomheten. Dessuten taper han og svigerfaren mange penger på at luksusrestauranten Savoy Grill i London holdes stengt mens hotellet der den holder til er under oppussing.Mange i restaurantverdenen venter i spenning på resultatene fra Ramsays spisesteder utenfor Storbritannia, som offentliggjøres senere denne måneden. Gordon Ramsay driver restauranter Irland, Frankrike, Italia, Sør-Afrika, Japan og USA. (©NTB)