Ny konkursbølge i tysk næringsliv

Stadig flere selskaper går over ende som følge av krisen i den tyske økonomien.

Tysk forbundskansler og CDU-politiker Angela Merkel - Foto: Scanpix
Næringsliv

I april i år kom tallet på firmakonkurser i Tyskland opp i 2.797, viser fersk statistikk.Det var 7,1 prosent flere enn i fjor, går det fram av tallene som det statistiske sentralbyrået i Wiesbaden la fram onsdag. Tallet på personlige konkurser gikk derimot tilbake med 5,7 prosent i den samme perioden.Den økonomiske krisen ser heller ikke ut til å føre til noen drastisk økning i den tyske arbeidsløsheten.- Jeg tror vi har nådd bunnen for sysselsettingen, sier Hans-Heinrich Driftmann i næringslivsorganisasjonen Deutsche Industrie- und Handelskammer DIHK.I et intervju med økonomitidsskriftet WirtschaftsWoche spår Driftmann at tallet på arbeidsledige i Tysland innen årsskiftet vil nå opp i nesten fire millioner. Men han tror ikke at det vil nærme seg fem millioner, slik det gjorde under den forrige nedgangstiden.Finanskrisen kan koste tusener av menneskeliv bare i Europa, skriver den tyske finansavisen Handelsblatt. Den viser til en studie der det heter at psykiske belastninger ved å miste jobben kan forårsake både selvmord, hjerteinfarkt og andre dødelige lidelser. (©NTB)