Nytt tak på Rygge flyplass

Regjeringen opphever det gjeldende taket på 774.000 passasjerer årlig. Nå kommer nytt tak.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Regjeringen opphever det gjeldende taket på 774.000 passasjerer årlig til og fra Moss Lufthavn Rygge og erstatter det med et tak på 15.000 flybevegelser i året.Trafikkbegrensningen endres dermed fra antall passasjerer årlig til antall fly som tar av og lander. Dette gjør at det årlige passasjertallet kan økes til om lag det dobbelte, eller om lag en tredobling av dagens trafikk. Det vil også bli enklere å kontrollere støyvirkningene av trafikken, opplyser Samferdselsdepartementet.Rygge hadde søkt om 21.000 flybevegelser i året, og flyplassdirektør Pål Tandberg er derfor ikke fornøyd, skriver Sarpsborg Arbeiderblads nettutgave.Mer trafikk på Rygge vil føre til mindre trafikk på Oslo Lufthavn Gardermoen, noe som vil svekke Avinor AS sin evne til å finansiere regionale og lokale lufthavner. (©NTB)Hele pressemeldingen her