Nytt toppverv for Grete Faremo

Tidligere Microsoft-direktør og Ap-politiker Grete Faremo er utnevnt til ny styreleder i Norsk Helsenett SF.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Tirsdag ble eierskapet til Norsk Helsenett AS flyttet over fra de regionale helseforetakene til Helse- og omsorgsdepartementet.- Jeg har fått et krevende og spennende verv. Jeg gleder meg til å være med på å drifte og videreutvikle en av motorene i regjeringens samhandlingsreform, sier Faremo til NTB.Norsk Helsenett er den elektroniske samhandlingsarenaen i helse- og omsorgssektoren, og driver med utvikling og drift av et lukket, nasjonalt helsenett. Hovedformålet for det nye statsforetaket blir å videreutvikle et sikkert nettverk for forvaltning og kommunikasjon av informasjon i helse- og omsorgssektoren.På første halvdel av 1990-tallet hadde Grete Faremo flere ministerposter i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering. Senere har hun hatt en rekke toppstillinger i næringslivet. Fra 2003 til 2008 var Faremo direktør for Microsofts avdeling for juss og samfunnskontakt i Vest-Europa. (©NTB)