Orkla-datter blar opp 980 millioner

Orklas datterselskap Sapa blar opp nesten en milliard kroner for Nord-Amerikas største aluminiumsselskap.

Norsk Hydro - Aluminium Nenzing - Foto: Selskapet
Næringsliv

Sapa har lagt inn bud på 151 millioner dollar, tilsvarende 977 millioner kroner, for selskapet Indalex Aluminum Solutions eiendeler i USA og Canada, melder Dagens Næringslivs nettutgave.Indalex' eiendeler i Nord-Amerika inkluderer ti aktive fabrikker med en samlet årlig kapasitet på 315.000 tonn aluminium. Sapa meldte allerede 17. juni at de hadde inngått avtale om mulig kjøp. Budets størrelse ble imidlertid ikke oppgitt da.Indalex hadde i 2008 inntekter på over 900 millioner dollar og solgte 200.000 tonn bearbeidet aluminium. Sapa vil etter oppkjøpet påta seg forpliktelser som ligger i Indalex. (©NTB)