Stadig flere blir smittet av influensa A

Den siste uken har ytterligere ni nordmenn blitt smittet av influensa A (H1N1), såkalt svineinfluensa.

Influensa - Foto: Scanpix
Næringsliv

Den siste uken har ytterligere ni nordmenn blitt smittet av influensa A (H1N1), såkalt svineinfluensa. Totalt er det nå 42 bekreftede tilfeller her i landet.39 av disse ble smittet i utlandet. Folkehelseinstituttet venter et økende antall smittede. Etter hvert vil vi også få mer smitte mellom mennesker i Norge. Tiltakene tar fortsatt sikte på å forsinke spredningen i landet.To tilfeller ble registrert mandag og tirsdag. En kvinne i 60-årene fra Hordaland og en mann i 30-årene fra Sør-Trøndelag ble smittet i Spania. I tillegg til disse ble en mann og en kvinne smittet i Australia. Resten ble smittet i USA, Mexico, England og Chile.Av de nye smittede er det fem menn, tre kvinner og en jente.Helsedirektoratet regner med at pandemien kommer til Norge i løpet av høsten. Da kan i verste fall halvparten av Norges befolkning bli smittet av influensaen og over en million mennesker kan bli syke. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv