Tjener latterlig mye penger

Kremen av norske komikere ler hele veien til banken. Noen pengemaskiner skiller seg ut.

Anne-Kat Hærland - Foto: Scanpix
Næringsliv

Selv om det ennå er lenge igjen til fristene for å levere regnskap i Brønnøysund, har flere av Norges morsomste underholdere allerede fått papirarbeidet unna. Finansavisens oppsummering av 14 showbiz-regnskaper - hovedsakelig komikere - viser at de i fjor økte sin samlede omsetning med 21 prosent, og at de i snitt kunne putte rundt annenhver krone rett i lomma.Til sammen tok entertainerne på Finansavisens liste ut 14,3 millioner kroner i utbytte. Dagfinn Lyngbø sto alene for halvparten av dette.Anne-Kat Hærland omsatte for 18,1 millioner kroner, fikk et resultat før skatt på 11,3 millioner kroner og tok ikke ut utbytte. Dagfinn Lyngbø omsatte for 12,4 millioner kroner, fikk et resultat før skatt på 10,9 millioner kroner og tok ut et utbytte på 6,9 millioner kroner. Øystein Sunde omsatte for 6,2 millioner kroner, fikk et resultat før skatt på 1,5 millioner kroner og tok ut et utbytte på 1,2 millioner kroner.Hele listen finner du i dagens utgave av Finansavisen.