Alltinget på Island vil si ja til gjeldsavtalen som er inngått med Storbritannia og Nederland.Etter flere uker med forhandlinger har statsminister Jóhanna Sigurdardóttir klart å sanke sammen nok stemmer til å få flertall for avtalen i Alltinget. Det kunngjorde budsjettkomiteens formann Gudbjartur Hannesson lørdag.Gjeldsavtalen måtte justeres før flertallet ville godta den. Ett vilkår er at renter og avdrag ikke skal overstige 6 prosent av veksten i Islands bruttonasjonalprodukt, melder ABC Nyheter.- På denne måten betaler vi aldri mer enn vi er i stand til hvis veksten i bruttonasjonalproduktet er lav, sier Hannesson.Avtalen går ut på at Island skal låne 23,7 milliarder kroner fra Storbritannia og 10,6 milliarder kroner fra Nederland. På denne måten skal Island kompensere 300.000 britiske og nederlandske bankkunder som tapte sparepengene sine da den islandske nettbanken Icesave gikk ad undas i fjor høst.Gjeldsavtalen vil bli tatt opp til debatt i Alltinget tirsdag, og avstemningen blir trolig holdt på et senere tidspunkt. Fremskrittspartiet sier fortsatt nei til avtalen.Det skal fortsatt være uklart om Storbritannia og Nederland vil godta endringene i avtalen. (©NTB)