Lasteskip sporløst borte

Russiske krigsskip blir nå satt inn for å finne ut hvor det er blitt av lasteskipet Arctic Sea, som ble meldt savnet utenfor kysten av Portugal for to uker siden.

President Dmitrij Medvedev og statsminster Vladimir Putin - Foto: Scanpix
Næringsliv

Skipet, som seiler under maltesisk flagg, har russisk besetning, og det ble meldt savnet da det ikke kom fram til byen Bejaia i Algerie som planlagt 4. august.- På ordre fra president Dmitrij Medvedev er alle russiske marinefartøyer i Atlanterhavet sendt for å bidra i letingen etter Arctic Sea, sier admiral Vladimir Vysotskij ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass.Den siste kommunikasjonen med skipet foregikk 28. juli. Da fartøyet sist hadde kontakt med omverdenen, befant det seg i Den engelske kanal og kan allerede ha vært under sjørøveres kontroll, mener den britiske kystvakten.Dersom det blir bekreftet at skipet virkelig er kapret, vil det være første gang på svært, svært lenge at sjørøvere har vært aktive i europeiske farvann, ifølge kystvakten.Skipet, som frakter tømmer, ble bordet 24. juli utenfor svenskekysten av flere personer som utga seg for å være politimenn. Besetningen ble bundet fast i tolv timer før angriperne forlot skipet.Skipet ble sist sett 30. juli da det var i bevegelse utenfor sørkysten av England med en fart på 8,3 knop. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv