Tror krisen snart er over

Tyske forbrukere tror den økonomiske krisen snart er over. Tillitsindeks steg i august for femte måned på rad.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Inflasjonen er på vei ned og tyskere flest har mer penger i lommebøkene, samtidig som arbeidsmarkedet er robust.Dette antas å være hovedårsaker til at Instituttet for forbruksforsknings (GfK) såkalte tillitsindeks i august har steget for femte måned på rad. Den ligger nå på 3,7 poeng, mot 3,4 poeng i juli, opplyste GfK torsdag.- Pessimismen rundt økonomien fortsetter å avta, inflasjonen svinner hen og forbrukerne har mer å rutte med, het det i en kommentar fra instituttet.GfK-eksperten Rolf Bürki tror tyskere flest konsentrerer seg om sin privatøkonomi og ser mindre på samfunnsøkonomien.Skatte- og avgiftslettelser har trolig bidratt vesentlig til at tyske forbrukere ser lysere på sin egen økonomiske situasjon. Samtidig har utstrakt bruk av korttidsarbeid bidratt til å holde sysselsettingen i Tyskland forholdsvis stabil.Tyskland kom ut av resesjon i andre kvartal i år med en vekst på 0,3 prosent i perioden april-juni. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv