Verdens mest respekterte bank: Resesjonen er over

Goldman Sachs erklærer resesjonen for over.

Tidligere finansminister Henry Paulson og sentralbanksjef Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Næringsliv

Goldman Sachs, tidligere investeringsbank - nå vanlig bank, er ansett for å være den trolig beste finansielle institusjonen i verden.Banken ansetter kun de skarpeste av de skarpe, har ekstremt nære bånd til regjeringen og genererer mye penger for sine kunder.Tidligere finansminister Henry Merritt «Hank» Paulson Jr. kom rett fra rollen som CEO i Goldman Sachs til rollen som finansminister under George W. Bush.Regjeringen i USA er kraftig påvirket av tidligere Goldman Sachs-menn og kvinner. Disse har vært aktive i utviklingen av diverse stimulipakker, som har bidratt til å sende USA ut av resesjon.Banken erklærte tirsdag at resesjonen tok slutt allerede i juni, ifølge Bloomberg.

Nyheter
Næringsliv