3.382 bedrifter har gått konkurs

- Flere bedrifter betaler nå prisen for at forbruket sank så mye i første halvår, sier Gabor Molnar i kredittopplysningsbyrået Experian. Her er verstingene.

Foto: iStockphoto
Næringsliv

328 bedrifter gikk konkurs i august, 98 flere enn samme måned i fjor. Hittil i år er det totalt registrert 3.382 konkurser, mot 2.085 på samme tid i fjor. Det er en økning på 62 prosent.- Flere bedrifter betaler nå prisen for at forbruket sank så mye i første halvår, og det gjelder spesielt butikkene, sier direktør Gabor Molnar i kredittopplysningsbyrået Experian.75 foretak innen varehandelen gikk konkurs i august, mot 22 i samme måned i fjor. Så langt i år har det vært 839 konkurser i bransjen, hele 623 flere enn i samme periode i fjor. Også finansierings- og forsikringsbransjen har langt flere konkurser enn på samme tid i fjor.I august er det Hedmark, Rogaland, Aust-Agder og Nordland som skiller seg mest negativt ut av fylkene. For årets første åtte måneder under ett er det Finnmark som har størst vekst i tallet på konkurser, med 148 prosent. Vestfold og Hedmark kommer på de neste plassene, med en økning på henholdsvis 109 og 97 prosent.Blant landets 50 største kommuner har Mandal, Elverum og Askøy den dårligste utviklingen i 2009.

Nyheter
Næringsliv