Coop kutter butikker

Dagligvarekjeden Coop skal på slankekur. Ulønnsomme butikker kan bli nødt til å stenge dørene.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Kostnadsnivået er et problem. Det tynger oss litt om dagen. sier informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad i Coop Norge til Aftenposten.Han legger til at nå må resultatet av de gode tidene trimmes bort.Trolig er det mange av de typiske nærbutikkene i Coop Marked-kjeden som risikerer å måtte stenge.Det er over 1.000 butikker under Coop-paraplyen. 93 av dem er organisert i Coop Orkla Møre, og 40 av dem igjen går med tap. Slik kan det ikke fortsette, slår den lokale administrerende direktøren Arild Sørlien fast.- Tradisjonelt har det vært slik at Coop har vært å finne over alt, nærmest uansett hvor stort kundegrunnlaget er. Vi må erkjenne at det ikke kan fortsette slik. (©NTB)