Drapsdømt på rømmen ringte fengselet

Den giftdrapsdømte Terje Wiik har vært i kontakt med Ila fengsel mens han er på rømmen.

Foto: Scanpix - Ila Kretsfengsel - Illustrasjon

Wiik (61) ble i 1999 dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for å ha tatt livet av Inger Lise Bakken (40) i Trondheim med giften thallium.Fredag for en uke siden skulle han returnert til Ila landsfengsel etter en permisjon, men Wiik har ikke vist seg.Imidlertid var det kontakt mellom Wiik og betjenter ved fengselet søndag, sier fengselsdirektør ved Ila Knut Bjarkeid til Dagbladet.Wiiks advokat John Christian Elden sier i en tekstmelding til avisen at Wiik har vært syk i Tyskland, der han skal ha vært i kontakt med en lege for å få behandling.Wiik er foreløpig ettersøkt via Interpol i Europa. Politiet har forsøkt å ringe ham på mobiltelefon, uten å oppnå kontakt.Elden har tidligere sagt at Wiik har oppsøkt Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. (©NTB)