EU kan pumpe ut 75 nye milliarder

EU vurderer ekstraoverføring til IMF.

Direktør i Verdensbanken, Robert Zoellick, til venstre og direktør i IMF, Dominique Strauss-Kahn, til høyre - Foto: AP
Næringsliv

EUs finansministre tar sikte på å sprøyte inn ytterligere 75 milliarder dollar i Det internasjonale pengefondet (IMF).Beløpet tilsvarer i overkant av 450 milliarder kroner og kommer på toppen av de 100 milliarder dollarene EU allerede har lovet IMF.Finansministrene i Frankrike, Storbritannia og Tyskland mener EU bør kunne bidra med 175 milliarder dollar til IMF, som har bedt om i alt 500 milliarder. Onsdag skal ministrene i møte med kolleger fra mindre EU-land.Hittil har IMF fått inn 411,5 milliarder dollar. Pengene skal lånes ut til land som er spesielt hardt rammet av de økonomiske nedgangstidene. (©NTB

Nyheter
Næringsliv