Flesland bygges ut for over 800 mill.

Bergen lufthavn, Flesland skal bygges ut for over 800 millioner kroner.

Bergen Flesland flyplass - Foto: Scanpix
Næringsliv

Styret i Avinor har vedtatt videre utbygging av Bergen lufthavn, Flesland. Investeringene har en kostnadsramme på 831 millioner kroner.- Den vedtatte utbyggingen vil imøtekomme nye sikkerhetsmessige krav, øke kapasiteten på flysiden og møte fremtidige miljøkrav. Vi legger nå til rette for å utvikle Flesland til en moderne flyplass med kapasitet til å håndtere framtidens trafikk, sier konsernsjef i Avinor, Sverre Quale.Utbyggingen er en del av en større planlagt oppgradering av Flesland. Etablering av en ny passasjerterminal står sentralt i de videre utbyggingsplanene. Styret i Avinor vil behandle dette i 2010, heter det i en melding.Den 20 år gamle Bergen lufthavn, Flesland er bygget for tre millioner passasjerer. I 2008 reiste nærmere fem millioner passasjerer til og fra lufthavnen.

Nyheter
Næringsliv