Forklarer bulkrally

Hvorfor stiger Golden Ocean og Jinhui så markant på Oslo Børs? En meglersjef og en analytiker forklarer.

Bulkskip - Foto: Golden Ocean

Oslo Børs sliter litt med å komme seg ut av negativt terreng torsdag ettermiddag. Hovedindeksen står i 323,58 poeng etter en nedtur på 0,1 prosent.Blant lyspunktene er tørrbulk, der Golden Ocean markerer seg med en oppgang på 6,64 prosent til 7,15 kroner. Jinhui er opp 4,8 prosent til 17,60 kroner.- Jeg tror Golden Ocean stiger på shortinndekning og at folk har lett etter et case som ikke har gått, så nå er den på full fart tilbake, sier en meglersjef til TDN Finans.Nordea-analytiker Anders R. Karlsen hevder at også det positive sentimentet i tørrbulk i USA og Asia bidrar til oppgangen.- Samtidig har det vært en viss tilstramming i panamax-markedet de seneste dagene. Golden Ocean har en litt åpen kapasitet på panamax-siden, sier han ifølge nyhetsbyrået.