Forlik om krisepakke for dansk næringsliv

Den danske regjeringen har inngått forlik med to av opposisjonspartiene i Folkepartiet om en krisepakke for næringslivet. Men næringslivsfolk mener pakken ikke er stor nok.

Foto: Scanpix

Sentrum-høyreregjeringen i København er enig med høyreradikale Dansk Folkeparti og sosialliberale Liberal Alliance om en pakke på rundt fire milliarder kroner, ble det opplyst tirsdag. Pengene skal ifølge nyhetsbyrået Ritzau blant annet brukes til eksportkreditter.Opposisjonspartiene Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre har kritisert regjeringen for at de ikke ble tatt med på drøftinger om krisepakken. De ble tirsdag morgen kalt inn til forhandlinger om å slutte seg til forliket, meldte nettstedet business.dk.- De fleste økonomer er jo enige om at det skal mer krutt til. Man må selvfølgelig alltid finne en balanse, men denne pakken har vært gjennom den politiske pølsemaskinen for mange ganger, sier Jan Klarskov i næringslivsorganisasjonen Dansk Erhverv.Ifølge København-avisen Børsen vil spesielt små og mellomstore bedrifter dra nytte av krisepakken som et flertall i Folketinget nå stiller seg bak. Avisen tror også tilgangen til risikovillig kapital kan bli styrket. (©NTB)