Giske endrer grasrotordningen

Kulturminister Trond Giske (Ap) varsler at ordningen med grasrotmidler blir endret etter at det ble avdekket at enkelte foreninger utnyttet systemet.

Trond Giske - Foto: Scanpix
Næringsliv

Grasrotandelen gir dem som spiller et av Norsk Tippings spill mulighet til å velge seg ut et lag eller forening som får 5 prosent av beløpet man spiller for.I mai i år avdekket Adresseavisen at nyordningen ble utnyttet av Nidaros Multisportforening, en forening med bare fem medlemmer og en storspiller som styreleder. Foreningens tolv givere har spilt for mer enn 3,2 millioner kroner på Norsk Tippings ulike spill. Klubben har til nå innkassert 162.000 kroner i grasrotmidler.- Vi vurderer en endring i reglene der vi setter tak på for eksempel 5.000 kroner per medlem. Hvis en klubb har ti medlemmer, vil de maks få utbetalt 50.000 kroner i løpet av et år, sier Giske til Adresseavisen.Mange slettetEtter at saken ble kjent i mai ble 120 foreninger slettet fra listene, men multisportforeningen i Trondheim er fortsatt med.Det nystartede laget ligger på tredjeplass over idrettslag i Midt-Norge som mottar mest grasrotmidler. Hvis ikke medlemstallet stiger drastisk utover høsten, vil imidlertid Nidaros Multisportforening bli berørt av regelendringen-.ProvosertHelst ville Giske latt den ubyråkratiske ordningen forbli urørt, og han er tydelig provosert over at multisportforeningen forsyner seg med så stor andel av grasrotmidlene.- Vi kan aldri etablere et vanntett system. Jeg vil at dette skal være en enkel måte for frivilligheten til å skaffe seg inntekter på. Derfor ønsker jeg ikke å innføre et byråkrati som bidrar til at mindre lag og foreninger ikke makter å delta. Jeg vil ikke ramme de ærlige, sier Giske som regner med at regelendringen blir innført fra nyttår. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv