Høvik Lys flyttes til Estland

Høvik Lys Produksjon i Halden legges ned og flyttes til Estland. Det har styret i Glamox-konsernet bestemt.

Konsernsjef Kjell Stamnes i Glamox. Foto: Scanpix

Beslutningen fører til at de 23 ansatte ved bedriften i Halden mister jobben.Konsernsjef Kjell Stamnes i Glamox-konsernet sier at flyttingen er nødvendig for å styrke konkurransekraften. Ifølge konsernsjefen vil en flytting fra Halden til Estland gi store kostnadsbesparelser. Han sier at det er en tung beslutning fordi det er mange trofaste medarbeidere i Høvik Lys som har arbeidet lenge i bedriften.Glamox er allerede etablert i Estland med en fabrikk som har cirka 100 ansatte. Flyttingen skal gjennomføres i løpet av tre til fire måneder.Glamox er blant de største lysprodusentene i Europa med virksomheter i flere europeiske land og i tillegg Asia, USA og Canada. (©NTB)