Kjell Inge Røkke har solgt flyet

Kjøperne stod ikke akkurat i kø.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Næringsliv

Kjell Inge Røkke og Akers Cessna Citation Bravo er endelig solgt ut av landet. Ifølge Finansavisen har flyet, som tidligere hadde initialene "KR", ligget ute for salg siden i fjor høst. Prisantydningen var opprinnelig 25 millioner kroner, men det er ikke kjent hva maskinen til slutt gikk for.Ifølge UBS har prisene på privatfly falt mellom 30-40 prosent fra toppen, noe som trolig også gjelder for Akers Cessna.Flyet ble bygget i 2000, har plass til åtte passasjerer og har vært registrert i Norge under kjennetegnet «LN-SUV».Konserndirektør Geir Arne Drangeid i Aker sier at flyet selges fordi man fikk levert en nyere Cessna for litt over et år siden.- Det har vært planen hele tiden å selge det gamle flyet, selv om det har tatt noe lenger tid enn vi først regnet med, sier han.Aker eier også en Falcon 900 EX Easy til rundt 200 millioner kroner og en Cessna 560 Encore+ til over 50 millioner. Røkke privat eier en Beechcraft King Air B20, et mindre propellfly.

Nyheter
Næringsliv