Kongo-saken nærmer seg slutten

Da faller dommen for nordmennene.

Tjostolv Moland og Joshua French - Foto: Scanpix
Næringsliv

Dommen i saken mot de to drapstiltalte nordmennene i Kongo faller tirsdag 8. september. Forsvareren håper domstolen vil bruke loven og ikke følelsene.En langvarig og krevende rettssak går dermed, i hvert fall foreløpig, mot en slutt for Tjostolv Moland (28) fra Aust-Agder og Joshua French (27) fra Vestfold. Men Moland og French sier de frykter at dommen alt er skrevet, og vil trolig anke dommen som faller neste tirsdag.Kravet fra staten Kongo mot Norge og de to ble for øvrig rettet fra skyhøye 500 milliarder dollar til 5 milliarder dollar, eller rundt 30 milliarder norske kroner.- Jeg skrev feil, innrømmet statsadvokatens representant, Jean Nakombo Mandjo, i retten tirsdag.Kravene fra blant andre den drepte sjåførens familie kommer i tillegg.Dødsstraff Aktor har lagt ned påstand om dødsstraff. Nordmennene er blant annet tiltalt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo i begynnelsen av mai i år.De nekter skyld og hevder Kasongo ble drept av en væpnet bande.- Dette er dagen vi alle har ventet på, dagen da Kongo skal vise verden at det er rettferdighet i dette landet. Dette skal bli dagen da verden skal få vite at rettssystemet fungerer i dette landet, sa forsvareren André Kibambe i sin sluttprosedyre tirsdag.- Jeg håper domstolen vil bruke loven og ikke følelsene, la Kibambe til.

Nyheter
Næringsliv