Langt færre influensasmittet enn ventet

Litt over 1.000 nordmenn er smittet av influensa H1N1. Ifølge myndighetenes anslag skulle tallet ligget på rundt en million.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen tilbakeviser at myndighetene bommet i sine anslag fra juli i år.- Alle land tenkte på muligheten på at det ville komme en bølge i forbindelse med at turistene tok med seg mye influensavirus hjem. Det skjedde ikke, sier Larsen til NRK.Til sammen er 1.155 bekreftet smittet her i landet. Helsedirektoratet mener det virkelige tallet kan ligge opp mot 10.000 personer, men det er uansett mye lavere enn anslaget.Bedre hygiene og oppmerksomhet rundt smittedempende tiltak kan også være noe av forklaringen til at smitten av den såkalte svineinfluensaen er mindre enn ventet.- Folk har vært veldig flinke til å unngå å smitte videre. De som har vært syke har lyttet til råd om å holde seg hjemme og inne og ikke smitte dem som er rundt seg, sier Larsen.Helsedirektøren mener det er for tidlig å avblåse pandemien.- Vi venter fortsatt at opp mot 1,5 millioner nordmenn vil bli smittet, sier han.

Nyheter
Næringsliv