Luftfartsavgiftene fryses

- Vi ønsker ikke å bidra til at situasjonen for våre kunder blir enda vanskeligere, sier Avinor-sjef Sverre Quale.

Konsernsjef Sverre Quale i Avinor. Foto: Scanpix
Næringsliv

Styret i Avinor AS diskuterte i møte 3. september 2009 finanskrisen og flyselskapenes krevende finansielle stilling og ber Samferdselsdepartementet om ikke å øke luftfartsavgiftene i 2010. Avinor vil søke å kompensere for inntekstbortfallet med interne resultatforbedringer.- Nedgangen i flytrafikken, som følge av finanskrisen, fører til dramatisk reduserte inntekter for flyselskapene, som er Avinors viktigste kunder. Dette fører også til reduserte inntekter for Avinor, men vi ønsker ikke å forverre situasjonen ytterligere for kundene våre ved å øke avgiftene. Vi ber derfor Samferdselsdepartementet fryse avgiftene på nåværende nivå i hele 2010, sier konsernsjef Sverre Quale i Avinor i en melding.I lys av et krevende investeringsprogram, har Avinor i et tidligere innspill til departementet anbefalt en økning i avgiftene til flyselskapene i nivå 3,5 prosent i 2010. Men i lys av den negative utviklingen flere større flyselskaper nå opplever, ikke minst SAS, har Avinor valgt å endre sin anbefaling.- Vi ønsker ikke å bidra til at situasjonen for våre kunder blir enda vanskeligere, sier Quale.Ved uendret trafikkvolum, vil endringene gi et inntektsbortfall for Avinor på rundt 140 millioner kroner i 2010. -

Nyheter
Næringsliv