Mindre regnskog blir ødelagt i Brasil

Avskogingen i Amazonas er nesten halvert i løpet av de siste tolv månedene, opplyser Brasils miljøminister Carlos Minc.

Statsminister Jens Stoltenberg, miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og Brasils miljøminister Carlos Minc (i midten bak) får demonstrert av kjentmannenTasso hvordan man tapper gummi i regnskogen i Amazonas. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Næringsliv

Ministeren sier at farten på avskogingen har avtatt med 46 prosent i de tolv månedene fram til juli i år sammenlignet med foregående periode.Brasil har vært under press fra verdenssamfunnet for å stanse ødeleggelsen av regnskogen, der tømmerfirmaer og kvegbønder står for mye av hogsten og nedbrenningen.Minc oppgir økt patruljering av regnskogområdene som årsak til at avskogingen avtar.- Det er 21 år siden avskogingen gikk like tregt som nå, sier Minc, som baserer tallene sine på en foreløpig rapport fra Brasils nasjonale institutt for romstudier.Bruker satellittbilderInstituttet er ansvarlig for dokumenteringen av ødelagt regnskog og bruker satellittbilder i arbeidet.Tallene er ikke bekreftet ennå, men Minc anslår at mellom 8.500 og 9.000 kvadratkilometer regnskog forsvant i de tolv månedene fram til juli i år. I den foregående perioden var antall ødelagte kvadratkilometer 12.900. Toppåret var i 2003-04 da hele 27.329 kvadratkilometer med regnskog gikk tapt.

Nyheter
Næringsliv