Skjønner ikke hvorfor Tandberg faller

Analytikerne sliter med å finne en god forklaring på dagens kursfall i Tandberg. Kanskje har det noe med Skype å gjøre?

Fredrik Halvorsen - Foto: Finansavisen
Næringsliv

Tandberg er blant taperne på en negativ børs onsdag ettermiddag. Aksjen er ned 3,5 prosent til 120,10 kroner. Børsen faller 1,4 prosent.Forklaringsproblemer Analytikerne sliter med å finne en god forklaring på kursfallet.- Jeg vet ikke hvorfor Tandberg faller i dag. Andre teknologiaksjer er også svake, og Tandberg er ikke så mye svakere enn bransjen, sier en analytiker til TDN Finans.En annen analytiker legger lite vekt på dagens nedgang, og viser til at den kommer på et relativt lavt volum.Er dette en mulig grunn? Én mulig grunn til nedgangen kan være at oppkjøpsfondet Silver Lake, tidligere nevnt som en mulig kjøper av Tandberg, leder an i en investorgruppe som skal kjøpe 65 prosent av Skype.- I den grad man skal spekulere om at det nå er mindre sannsynlighet for at Silver Lake skal kjøpe opp Tandberg, er det at kassen til Silver Lake nå er mindre, sier Arctic Securities-analytiker Martin Hoff til nyhetsbyrået.

Nyheter
Børs